logo 4x4 marokko

Wat

Een week lang de rust, het ontspannende maar toch actieve outdoor leven van trekken in terreinauto’s door de woeste natuur.

Het is de bedoeling dat we vanuit Marrakech richting de woestijn in het zuiden gaan. Waar mogelijk gaan we van het asfalt af en rijden we pistes. Het zijn hoofdzakelijk steen- en gravelpistes die we volgen door het mooie Atlasgebergte. De zandpassages vinden we later in de woestijn. We zullen stukken rijden waar tracks zijn maar ook gaan we van deze tracks af en rijden we dwars door en over de duinen. Na de woestijn gaan we over mooie wegen naar Marrakech terug.

Onderweg zullen we hoofdzakelijk op campings of gewoon ergens in de bush overnachten. Op een enkele plek is er keuze om tegen meerprijs een kamer te nemen, maar in principe is het een kampeervakantie. De crew van 4×4 Marokko kookt voor de hele groep, waarbij hulp gewaardeerd wordt, maar we zullen ook regelmatig een restaurantje pakken. Het moet tenslotte wel vakantie zijn!

In onze standaard weektoer rijden we over asfalt en pistes via  Boumalne du Dades en Nekob naar de woestijn, waar we drie dagen zullen verblijven en via M’hamid naar Foum Zguid rijden. Van hieruit rijden we over twee prachtige passen terug naar Marrakech.

We hebben heel bewust gekozen voor een kleine groep mensen. Met onze auto erbij rijden er maximaal vijf terreinauto’s in een rit. Wij zelf in onze Toyota Pick-up, daarnaast een mix van eigen en huur auto’s.

De groep bestaat uit maximaal twaalf personen. Wij kunnen zo iedereen persoonlijke aandacht geven, iets wat we heel belangrijk vinden en alles blijft ook goed te overzien. Al met al zal het een avontuurlijke kampeervakantie worden, dat is zeker.