logo 4x4 marokko

Reakties

September 2022

Verrassend, prachtig, adembenemend.

Paul en Jamiaa laten je tijdens hun offroad-reis over de hoge passen van de Hoge Atlas, de ruige wegen van de Jebel Saghro en door de duinen van de Sahara Marokko voelen, proeven, ruiken, zien en horen.

Je doet een veelheid aan betoverende indrukken op. In de kleurrijke dorpen en steden treedt de gastvrije bevolking je met vriendelijkheid tegemoet, vaak in gezelschap van hun ezels, schapen, geiten, paarden of brommer. De soeks, Arabische markten, zorgen er voor zeer levendige taferelen. De stilte en volmaakte leegte van de woestijnen leggen je als contrast het zwijgen op. Als bonus leer je de kraakheldere sterrenhemel lezen.

Paul en Jamiaa leiden je veilig en ontspannen door dit bijzondere land. Wij ervaren Paul als een professionele expeditieleider die oog heeft voor veiligheid, bijzondere routes ontsluit en oor heeft voor de behoeften van de reisgenoten waarmee hij op stap is.

Jamiaa is helemaal eigen in haar land en is sterk in het leggen van de verbinding tussen de groep en de lokale bevolking. Daarnaast kookt ze de sterren van de hemel en zorgt met haar humor voor een extra fijne sfeer. De combinatie van de kwaliteiten van Paul en Jamiaa is zo uniek dat je als deelnemer veel mee krijgt van het land, zijn cultuur, historie, bewoners en landschap. Met elkaar bieden zij een top-product voor een redelijke prijs.

We zijn in de afgelopen 4 jaar 2 keer met Paul en Jamiaa op pad geweest. Er gaat, gezien onze uitstekende ervaringen, zeker een 3de keer volgen. 

Hans en An Cats

September 2022

Hi Paul, Jamiaa,

We zijn nog steeds erg aan het nagenieten van de fantastische reis. Wat een prachtige route, heerlijk eten en sfeer hebben jullie neergezet! Zo bijzonder.

Heel erg leuk hoeveel jullie ons over Marokko hebben bijgebracht.

Alles komt weer helemaal naar boven bij het bekijken van de fotos  

Heel veel groetjes!

Susie en Stefan

Oktober 2019

Graag willen Niels en ik jullie via deze weg nogmaals danken.

We kijken terug op een fantastische reis. Die heeft onze verwachtingen overtroffen en ons heel veel goed gedaan.
We wilden er even uit, iets anders, nieuwe indrukken en ervaringen opdoen, opladen na een lange tijd van veel zorgen, verdriet en verlies. Niels suggereerde met jullie mee te gaan. Nieuw: Marokko, 4×4 rijden, een groepsreis. Vertrouwd: met jou en Jamiaa mee. Precies de goeie balans van makkelijk en uitdagend.

En dat heeft precies zo uitgepakt. Van Marokko en het 4×4 rijden wisten we eigenlijk niet echt wat te verwachten. En vanaf dag 1 heeft beiden ons verrast en geprikkeld en vermaakt. Wat wonen jullie in en schitterend land! Zo divers en afwisselend, met zo veel natuurschoon en zulke lieve mensen. En daar zijn we echt ingedoken voor mijn gevoel. Niet alleen maar langs gereden en van een afstandje naar gekeken maar echt gezien en geproefd. Het buiten in de bush kamperen vond ik zalig en ging me heel natuurlijk af.
Het rijden was lekker en vanaf dag 1 zaten we in een opwaartse learning curve. Het schakelen, de breedte van de auto leren kennen, leren vertrouwen op wat die auto allemaal aan kan, hoe hard je kan rijden op bepaalde ondergronden, dat het ok is als de motor loeit als je in z’n 2 rijdt, de walkietalkie. Super leuk allemaal. Oók vermoeiend – we waren heel blij dat we konden afwisselen – maar op een andere meer fysieke manier. Waardoor we heerlijk diep sliepen s’nachts.

En zelfs het reizen met een groep pakte zo goed uit. Wij hadden daar wel een bepaald vooroordeel over en moesten ook zeker even onze plek vinden. Maar we hebben genoten van de verschillende karakters. Soms waren de gespreksonderwerpen wat eenzijdig – als je niks met auto’s hebt....

Leave a Comment